jak vybrať správný ventilátor

Jak vybrat správný ventilátor?

Sháníte ventilátor do koupelny, toalety a ztrácíte se při výběru? Nabízíme ventilátory řady VENTS, které se rozdělují následovně:

Podle typu:

Typ MA - vybaven automatickou žaluzií pro zabránění zpětného proudění vzduchu.

Typ S - opatřen ochrannou síťkou proti hmyzu.

Typ VKO - ventilátor do potrubí.

Podle označení:

  • Označení L – s kuličkovým ložiskem při dlouhodobém provozu, doporučuje se pro montáž do stropu
  • Označení V – ovládá se tahovým spínačem
  • Označení T – zabudovaný časovač s nastavitelnou dobou chodu

Podle průměru odvodního potrubí: 100mm, 125mm, 150mm.

Příklad:

Ventilátor VENTS 125MAV – ventilátor s automatickou žaluzií a tahovým spínačem s průměrem 125mm.

Ventilátor VENTS 100SL – ventilátor s ochrannou síťkou proti hmyzu a kuličkovým ložiskem s průměrem 100mm.

Ventilátor VENTS 100S / Ventilátor VENTS 125S / Ventilátor VENTS 150S

Základní a nejpoužívanější typ koupelnového ventilátoru s kluzným ložiskem a síťkou proti hmyzu. Jde o nejjednodušší typ bez přidaných funkcí. Doporučuje se použít pro svislou montáž - na stěnu. Do stropu je ideální použít typ SL s kuličkovým ložiskem.

Ventilátor VENTS 100SV / Ventilátor VENTS 125SV

Základní typ koupelnového ventilátoru s kluzným ložiskem a síťkou proti hmyzu, ovládaný tahovým spínačem. Ventilátor se zapíná a vypíná potáhnutím tahového spínače umístěného na ventilátoru. Pro tento typ ventilátoru se netahá kabel k vypínači, napájí se pouze samotný ventilátor.

Ventilátor VENTS 100SL / Ventilátor VENTS 125SL / Ventilátor VENTS 150SL

Ventilátor do koupelny nebo WC osazen síťkou proti hmyzu a kvalitnějším kuličkovým ložiskem. Kvůli lepšímu ložisku se doporučuje používat pro horizontální montáž – do stropu.

Ventilátor VENTS 100VKOL do potrubí / Ventilátor VENTS 125VKOL do potrubí / Ventilátor VENTS 150VKOL do potrubí

Ventilátor do kuchyně nebo koupelny určený pro osazení do vzduchotechnického potrubí s kuličkovým ložiskem.

Ventilátor VENTS 100ST / Ventilátor VENTS 125ST / Ventilátor VENTS 150ST

Ventilátor do koupelny, prádelny se zabudovaným časovačem. Ventilátor je ovládán „zvonkovým tlačítkem” (vypínačem), přičemž při stlačení vypínače ventilátor dostane impuls a spustí se na nastavenou dobu v minutách. Po uplynutí nastaveného času se ventilátor automaticky vypne. Časovač lze nastavit v rozmezí 2 až 30 minut.

Ventilátor VENTS 100STL / Ventilátor VENTS 125STL / Ventilátor VENTS 150STL

Ventilátor do koupelny osazen síťkou proti hmyzu, časovačem a kuličkovým ložiskem. Kvůli lepšímu ložisku je ideální pro montáž – do stropu.

Ventilátor VENTS 100MA / Ventilátor VENTS 125MA / Ventilátor VENTS 150MA

Ventilátory typu MA mají zabudovanou automatickou mřížku – žaluzii. Ta zajišťuje, že v době, kdy je ventilátor vypnutý, je mřížka zavřená a nedochází tak k pronikání průvanu nebo zpětného proudění vzduchu do místnosti.

Ventilátor VENTS 100MAV / Ventilátor VENTS 125MAV / Ventilátor VENTS 150MAV

Ventilátor do koupelny, toalety, kuchyně s automatickou žaluzií a tahovým vypínačem. Ventilátor se zapíná a vypíná potáhnutím tahového spínače umístěného na ventilátoru. Pro tento typ ventilátoru se netahá kabel k vypínači, napájí se pouze samotný ventilátor.

Ventilátor VENTS 100MATL / Ventilátor VENTS 125MATL / Ventilátor VENTS 150MATL

Ventilátor do koupelny, sušárny vybaven automatickou žaluzií, časovým spínačem a kuličkovým ložiskem. Časový spínač umožňuje nastavení doby zapnutí a vypnutí v minutách. Lze nastavit v rozmezí 2 až 30 minut. Kuličkové ložisko pro dlouhodobý provoz, umožňuje montáž ventilátoru do stropu.

Ventilátor VENTS 125MAL / Ventilátor VENTS 100MAL / Ventilátor VENTS 150MAL

Ventilátor do garáže, kosmetických salónů vybaven automatickou žaluzií a kuličkovým ložiskem. Obsahuje kuličkové ložisko pro dlouhodobý provoz, doporučuje se použít pro montáž do stropu.

Ventilátor VENTS 125MAV / Ventilátor VENTS 100MAV / Ventilátor VENTS 150MAV

Ventilátor do šatníku, sklepa vybaven automatickou žaluzií a tahovým vypínačem. Pro tento typ ventilátoru se netahá kabel k vypínači, ale napájí se pouze samotný ventilátor. Ventilátor se zapíná a vypíná potáhnutím tahového spínače umístěného na ventilátoru.

Ventilátor VENTS 125VKO do potrubí / Ventilátor VENTS 150VKO do potrubí / Ventilátor VENTS 100VKO

Ventilátor určený přímo do vzduchotechnického potrubí, na odvětrání kuchyní, koupelen. Jde o jednodušší typ bez přidaných funkcí. Doporučuje se použít pro svislou montáž – na stěnu.

Ventilátor VENTS 125MAT / Ventilátor VENTS 100MAT / Ventilátor VENTS 150MAT

Ventilátor do kuchyně, koupelny s automatickou žaluzií a časovačem. Ventilátor je ovládán „zvonkovým tlačítkem” (vypínačem), přičemž při stlačení vypínače ventilátor dostane impuls a spustí se na nastavenou dobu v minutách. Po uplynutí nastaveného času se ventilátor automaticky vypne. Časovač lze nastavit v rozmezí 2 až 30 minut.

V případě zájmu o jakýkoli z uvedených ventilátorů, neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím emailu nebo telefonního čísla +421 47 56 33 222.